Rørt tatar med estragon

Course: ForretDifficulty: Begynder
Antal

4

Personer
Arbejdstid

20

minutes
Hviletid

20

Minutter


En af vores absolut favoritter, er en god klassisk tatar. Der får man for alvor lov til at smage kødet, som for os er det vigtigste. Dertil har man mulighed for at kombinerer det sure, det bitre, og det stærke.

Tatar kan laves på mange forskellige måder, og selv kødet er der mange diskussioner om, hvordan det skal laves. Vi bruger selv kun oksemørbrad, men man kan blandt andet også godt bruge okseinderlår eller oksefilet uden fedtkant. Det vigtigste ved kødet, er at der ikke er for mange sener eller fedt i, og vi anbefaler derfor ikke at bruge andre udskæringer i de 3 ovenstående. Er der overskydende kød, kan det evt. skæres til bøffer eller laves som hel steg i ovnen.
Tatar er desværre ikke så udbredt på de danske restauranter, dog kan man altid finde det i de større byer.

Især i Århus finder man et godt sted at få sin tatar, ved Klassisk 65. Måden de behandler tataren på, er måden vi andre behandler vores næreste på. De kommer ned til bordet, og rør tataren foran dig, i mens du fortæller hvordan du vil have den. Utrolig charmerende sted, og nærværende betjening i højsædet. Derudover er kvaliteten af kødet top, og det er vel det vigtigste

Ingredienser

  • 600 g finskåret oksemørbrad

  • 2 øko æggeblommer

  • 2 skalotteløg, finthakket

  • 8-10 cornichoner, finthakket

  • 1 spsk kapers, finthakket

  • 1 håndfuld frisk estragon, finthakket

  • 3 tsk worcestershire sauce

  • 2 tsk dijon sennep

  • 3 spsk olivenolie

  • Salt & peber

Fremgangsmåde

  • Puds oksemørbraden for eventuelle sener og fedtkanter, og skær det derefter i mindre stykker efter behag.
  • Kom derefter kødet op i en skål, sammen med det finthakket skalotteløg, cornichoner, kapers og estragon.
  • Tilsæt derefter resten af ingredienserne, og smag til med salt og peber.
  • Stil derefter skålen på køl i 20min, og serverer derefter med en sprød salat på toppen.

Bemærkninger

  • Hygiejne er det vigtigste!

    God køkkenhygiejne er altid vigtigt når man laver mad, men når der er tale om råt kød er det super vigtigt. Hygiejnen er selvfølgelig ikke alt, da kødet i sig selv skal være af høj kvalitet og helst økologisk. Undlad derfor at lave tatar ud af kød, hvis dato er på det sidste.

1 kommentar til “Rørt tatar med estragon”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *