Hegnsholt Friland

Hvem er Hegnsholt Friland?

Hegnsholt Friland blev oprettet tilbage i 2015 og er ejet af to kammerater Jørgen Stilling og Hans Chr. Givard Carstensen (H.C.). Jørgen og H.C. har kendt hinanden siden de gik på landbrugsskole tilbage i 2006 og blev uddannet landmænd sammen. Begge er opvokset på landbrug med køer, og har altid fundet en stor glæde ved at passe dyr og naturen. De to har besøgt mange lande, mhp. at se landbrugsbranchen fra andre kulturer, heriblandt: Australien, England, Rumænien & USA. 
Udover landbruget i Ugelbølle, driver de også den eneste plukselv mark i Aarhus, hvor de blandt andet dyrker økologiske jordbær, ærter og hvidløg.

Afspil video

Hegnsholt Friland har det røde Ø-mærke. Vores dyr går på vores økologiske jord, hvor de frit går og græsser og hygger sig i den frie natur. Dyrene har altid adgang til frisk vand på gården, men drikker primært af et lille vandhul de har adgang til. Vores plukselv arealer er også af økologisk jord, og får ikke tilsat unaturlige sprøjte eller gødningsmidler.

Hans Chr. & Jørgen
Landmænd & ejere af Hegnsholt Friland

Mød landmændene bag

Hegnsholt Friland ApS

Hans Chr. Carstensen (HC)

37 år gammel, gift med Lea, har 2 børn Nanna og Mathias 

Uddannet; Landmand, Agrarøkonom , Cand. scient i Agrobiologi

“I Hegnsholt Friland står jeg for de administrative opgaver ift. Landbruget og har det primære ansvar for vores marker ved Lisbjerg I Aarhus N, hvor vi også driver pluk selv Aarhus fra.

Jørgen Stilling

35 år gammel, gift med Kristiane, har sønnen Christian 

Uddannet; Landmand, Driftleder, Cand. oecon.agro

“I Hegnsholt Friland står jeg for pasning af køerne og har det primære ansvar for vores marker ved Hegnsholt, hvor også butikken har adresse. ”

Mere end bare kød

Hos den lille økologiske gård ved Ugelbølle, kan man opleve mere end bare vores gode kød. Langs den lille grus sti ned til gården, pynter marken med de lækreste økologiske jordbær, der hvert år giver en masse til de lokale. Disse jordbær er ligesom Plukselv Aarhus, en plukselv mark, hvor man selv tager en bakke med ud, og plukker løs. Udover at plukke sine egne jordbær, er der også massere af nye danske kartofler, som man blot skal tage høtyven, og grave op. Når havearbejdet så er overstået, betaler man blot oppe ved vejboden og nyder resten af dagen. Det synes vi er ukompliceret og lokalcharme udover det sædvanlige.